Forma plus

Nagrada ‘Tripun Bokanic’ 2023. za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje

U svijetu arhitekture, svaki projekt nosi sa sobom svoje izazove i inspiracije. No, ponekad se pojavi remek-djelo koje nadmašuje sva očekivanja i postaje sinonim za izvrsnost. Takav je slučaj s Hotelom Ambasador u Splitu koji je osvojio prestižnu nagradu ‘Tripun Bokanic’ 2023 za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje. Iznimna nam je čast što smo bili dio tog projekta pa tako i djelom prestižne nagrade. Sudjelovali smo kao izvođači radova, nabava, obrada i montaža, u prirodnom kamenu i mikromramoru.

  1. Izazovi i inspriacija:

    • Hotel Ambasador smješten je u samom srcu Splita, na zapadnoj obali, što ga čini reprezentativnim projektom s velikim utjecajem na gradsku vizuru. Izazov projekta ležao je u kombinaciji ručno špicanog kamena u donjem dijelu hotela i mikromramora za gornji dio hotela.
  2. Forma GMK d.o.o.: 

    • Forma GMK d.o.o. ističe se kao ključni izvođač radova u kamenu na Hotelu Ambasador. Njihova stručnost u radu s prirodnim kamenom i mikromramorom omogućila je realizaciju izuzetno zahtjevnog i dugotrajnog projekta. Predanost u detaljima i visoka razina kvalitete osigurala je spektakularan krajnji proizvod.
  3. Rezultat: Remek-djelo na zapadnoj obali Splita:

    • Kombinacija ručno špicanog kamena i mikromramora u Hotelu Ambasador stvorila je izvanredan spoj tradicije i suvremenosti. Fasadni detalji od ručno špicanog kamena pružaju autentičan dalmatinski šarm, dok mikromramor na gornjem dijelu hotela dodaje notu luksuza i elegancije. Rezultat je arhitektonsko remek-djelo koje oduševljava svojom ljepotom i funkcionalnošću.

 

Zaključak: Hotel Ambasador u Splitu nije samo zgrada – to je simbol izvrsnosti i kreativnosti u arhitekturi. Osvojivši prestižnu nagradu ‘Tripun Bokanic’ 2023, postao je sinonim za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje. Zahvaljujući predanosti i stručnosti Forme GMK d.o.o. te spoju ručno špicanog kamena i mikromramora, Hotel Ambasador ostaje trajan simbol elegancije i ljepote na zapadnoj obali Splita.